Провідний турецький банк
в Україні

24 грудня 2021 року АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК», Міністерство фінансів України та АТ «Укрексімбанк» уклали Угоду про субфінансування в межах Фінансової угоди між Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Україною від 28.12.2015 року, спрямовану на впровадження Проекту «Основний кредит для аграрної галузі – Україна», загальний обсяг якого складає 400 млн. євро, з метою подальшого кредитування підприємств аграрного сектору економіки України (зернових та олійних культур, рибних господарств (зокрема аквакультур).

АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» було відібрано ЄІБ та Міністерством фінансів України як такий, що відповідає усім критеріям. Банк отримав погодження ЄІБ для реалізації Проекту шляхом надання фінансування своїм клієнтам. Відбір субпроектів для фінансування здійснюватиметься безпосередньо АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК» з урахуванням вимог ЄІБ.

Підприємства аграрного сектору відіграють важливе значення для подальшого стабільного розвитку пріоритетної галузі економіки України, тому дуже важливим є їх фінансова підтримка. Враховуючи, що кошти кредиту спрямовуються на кредитування середньо- та довгострокових інвестиційних потреб (до 10 років) та середньострокового і довгострокового обігового капіталу (від 2 до 3 років), участь в цій програмі забезпечить компаніям потужну довгострокову підтримку як в процесі реалізації інвестиційних проектів, так і для фінансування обігового капіталу.

*Про ЄІБ в Україні

Європейський інвестиційний банк працює в Україні з 2007 року. Україна є основною країною-реципієнткою інвестицій ЄІБ серед країн Східного партнерства, на неї припадає понад 60% кредитної діяльності ЄІБ у цьому регіоні. Банк фокусується на сферах соціальної та економічної інфраструктури, транспорту та зв'язку, розвитку місцевого приватного сектору, енергоефективності, інновацій та протидії кліматичним змінам. Нині ЄІБ є одним із найбільших інвесторів в Україні з портфелем кредитів та гарантій на загальну суму понад 7 млрд євро.

ВІДКРИТИ РАХУНОК Депозит до 17%